Vandaag om 12:00 NL-Alert controlebericht

Geplaatst op: 2 december 2019

Vandaag om 12:00 wordt er een NL-Alert controlebericht verzonden. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel en is te zien op veel digitale reclamezuilen en vertrekborden in het openbaar vervoer. Als je het controlebericht ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert.

Waarom wordt er een controlebericht verzonden?

De overheid zendt twee keer per jaar een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Zo kan de overheid het bereik van het NL-Alert meten. Wanneer je het controlebericht ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert. Zodra je een NL-Alert ontvangt, laat je telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen. Wil jij checken of je telefoon juist is ingesteld? Kijk dan op www.nlalert.nl voor meer informatie.

Hoe weet ik dat het om een controlebericht gaat?

In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat je niets hoeft te doen. Het controlebericht bevat de volgende tekst:

“NL-Alert 02-12-2019 12:00: CONTROLEBERICHT. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl”

Waarom is NL-Alert belangrijk?

Een NL-Alert kan voor jou belangrijk zijn tijdens een ramp, crisis of een ander ernstig incident. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je het beste kunt doen en waar je meer informatie en updates kunt vinden. Krijg je een NL-Alert? Volg de instructies op, informeer anderen en help de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.

Hoe kan ik mijn mobiel instellen voor NL-Alert?

Op de meeste telefoons is NL-Alert automatisch ingesteld. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit echter zelf doen. De NL-Alert Instelhulp helpt je bij het instellen van je mobiel voor NL-Alert. Ga naar de instelhulp, stel je mobiel in en help ook anderen met instellen.

Ik heb mijn mobiel wel ingesteld voor NL-Alert, maar geen NL-Alert controlebericht ontvangen. Hoe kan dat?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je het controlebericht niet hebt ontvangen. Bijvoorbeeld omdat je mobiel tijdelijk uit stond, je in gesprek was of omdat je tijdelijk geen bereik had. Daarnaast kan er enige tijd zitten tussen het uitzenden en het doorsturen van het controlebericht door de providers naar alle mobiele zendmasten. Ga naar de NL-Alert Instelhulp om te checken of jouw telefoon juist is ingesteld.

Ik heb meerdere controleberichten ontvangen. Hoe kan dat?

Dat je meerdere malen een NL-Alert controlebericht hebt ontvangen, kan verschillende oorzaken hebben. Wanneer je de melding van het NL-Alert niet goed wegdrukt, kan het NL-Alert zich opnieuw aanbieden totdat deze ‘gelezen’ wordt. Ook kan een herhaalfunctie zijn ingesteld op de telefoon, waardoor het NL-Alert opnieuw wordt getoond.

Mijn mobiel geeft andere geluiden bij een NL-Alert dan bij normale berichten. Hoe kan dat?

Een NL-Alert is bedoelt om je te alarmeren. Steeds meer mobiele telefoons geven een herkenbaar sirenegeluid als je een NL-Alert ontvangt. Ook als je telefoon op stil staat. Aan de hand van het controlebericht kun je ervaren welk signaal jouw telefoon geeft zodra je een NL-Alert ontvangt.

 

 

 

Deel dit bericht