Ambulance bekogeld tijdens spoedrit Westzeedijk Rotterdam

Geplaatst op: 4 februari 2015

Tijdens een spoedrit op dinsdagavond is een ambulance op de Westzeedijk in Rotterdam bekogeld met een zware tas die door een man tegen de voorruit van de ambulance werd gegooid. De ambulance reed met spoed op de kruising met de Pieter de Hoochweg toen er opeens iets op de voorruit belandde. Door de impact is de voorruit volledig verbrijzeld.

De ambulance was op dat moment met gebruik van optische en geluidssignalen onderweg naar een melding. De ambulancechauffeur wist het voertuig veilig tot stilstand te brengen, de chauffeur en de verpleegkundige bleven gelukkig ongedeerd. Ze vervoerde op het moment van het incident geen patient.

De politie heeft de man direct aangehouden. Het is nog onduidelijk wie hij is en waarom hij de tas naar de ziekenwagen gooide. De bemanning van de ambulance heeft inmiddels aangifte gedaan van poging doodslag.

Directie en medewerkers van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de ambulancedienst zijn geschokt door en met afschuw vervuld over deze onbegrijpelijke actie. Geweld tegen hulpverleners is volstrekt onacceptabel en dit incident heeft een ongekende impact op de hulpverleners op straat.

De VRR zal alle geleden schade verhalen op de dader.

Deel dit bericht