Bezoek na reanimatie

Geplaatst op: 18 januari 2016

Afgelopen 16 december kreeg de brandweerkazerne Metaalhof in Rotterdam een spoedmelding binnen. Het zou gaan om een reanimatie bij een groenaannemingsbedrijf. Een man van 47 jaar werd ter plaatse gereanimeerd door zijn collega’s. Wij zijn als ploeg met spoed uitgerukt en hebben daar een heftige reanimatie gedaan, samen met de ambulance, politie en het MMT. Het slachtoffer is na langdurig behandelen met zwaailicht en sirene vervoerd richting het ziekenhuis en wij zijn daarna ‘gewoon’ weer terug naar de kazerne gegaan. Op naar de volgende melding.

Een kleine maand later, op vrijdag 15 januari, kregen we onverwacht bezoek op de brandweerkazerne. Aan de deur stond Ivan, het 47-jarige ‘slachtoffer’ dat wij gereanimeerd hadden. Ivan wilde ons persoonlijk bedanken voor ons handelen op 16 december.

Dankbaar resultaat

Het was een emotioneel samenzijn, waarbij van beide kanten het verloop van die dag nogmaals werd besproken. Ivan was nieuwsgierig hoe we één en ander precies hadden gedaan en vooral, wie wij waren. Hij was ons ontzettend dankbaar en had voor de gelegenheid een doos gebak meegenomen. Het was toch nog een gezellig samen zijn.

De reanimaties die wij als brandweer uitvoeren, of als hulpverleners in het algemeen, zijn soms best zwaar. Het is een belasting voor zowel je lichaam als je geest. Het doet ons daarom enorm goed om mensen als Ivan enige tijd later op onze kazerne mogen ontvangen. Dit geeft enorm veel kracht om hiermee te blijven doorgaan.

Ivan, hartelijk bedankt voor je bezoek, je terugkoppeling en je gebak!

Groetjes,

De B-ploeg Metaalhof


Heb jij ook een bedankje voor de brandweer, politie of ambulance? Gebruik ons contactformulier, wij zorgen dat je berichtje op de juiste plek terecht komt.

Deel dit bericht