Burgemeester vraagt studenten met klem hun verantwoordelijkheid te nemen

Geplaatst op: 1 augustus 2020

Neem je verantwoordelijkheid en houd je aan de coronamaatregelen. Dat vraagt burgemeester Aboutaleb vandaag met klem in een brief aan alle studenten van de hogescholen en de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De reden: het aantal besmettingen onder studenten in Rotterdam stijgt dagelijks. De brief wordt namens de burgemeester, rector magnificus EUR en voorzitters van het college van bestuur van de hogescholen verstuurd.

Gemeente Rotterdam en GGD Rotterdam-Rijnmond maken zich grote zorgen om het groeiende aantal besmettingen onder studenten. Daar komt bij dat studenten zich niet zo snel laten testen, het lastig vinden om in quarantaine te gaan en ook moeite hebben met het bron- en contactonderzoek van de GGD.

Ludieke campagne
In de brief legt burgemeester Aboutaleb uit waarom het zo belangrijk is dat ook studenten zich aan de coronamaatregelen houden. Voor henzelf, ‘ook jongeren kunnen flink ziek worden’, maar ook voor familieleden, studiegenoten, vrienden en buren. ‘Spreek elkaar aan op ieders verantwoordelijkheid. Alleen met elkaar krijgen we dit virus onder controle.‘

Afgelopen week hebben de gemeente en GGD intensief overlegd met alle studentenverenigingen. Samen zetten zij nu een ludieke campagne op om studenten te stimuleren zich aan de coronamaatregelen te houden. Deze campagne start dinsdag 4 augustus.

Deel dit bericht