Café Vlaardingen gesloten vanwege niet naleven regels noodverordening

Geplaatst op: 4 september 2020

Café Matinee in Vlaardingen tot 17 september gesloten vanwege niet naleven regels noodverordening.

Foto bij bericht: Google Maps

Na meerdere gesprekken en waarschuwingen werd dit weekend geconstateerd dat in de horecagelegenheid de regels uit de noodverordening niet werden nageleefd. Er waren teveel bezoekers aanwezig in het café voor de beschikbare ruimte en er werd geen 1,5 meter afstand gehouden. Ook hadden de gasten geen vaste zitplaatsen en werd er gedanst.

In restaurants, cafés en op het terras, binnen en buiten, houden gasten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar (tenzij ze uit één huishouden komen), hebben ze een vaste zitplaats en leven ze de hygiënemaatregelen na. Daarnaast vindt er altijd een reservering en gezondheidscheck plaats. In de horeca is het verplicht bezoekers te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Ahmed Aboutaleb, heeft vanaf maart dit jaar op basis van de noodverordening in totaal 13 horecazaken gesloten. Het gaat om 1 hotel, 3 eetgelegenheden, 6 cafés, 1 sportkantine en 2 vaarverboden voor partyschepen. Het aantal sluitingen is evenredig over de tijd verdeeld. Een deel van de horecagelegenheden is inmiddels weer open. Naast de sluitingen zijn er 8 bestuurlijke waarschuwingen gegeven.

Met deze sluitingen wil de voorzitter duidelijk maken dat ook de horecagelegenheden zich serieus aan de coronaregels moeten houden om besmettingen in onze regio tegen te gaan.

Deel dit bericht