Foutparkeerders zitten brandweer in de weg

Geplaatst op: 29 april 2016

Brandweer Rotterdam-Rijnmond is een grootschalige actie gestart tegen parkeeroverlast. Te vaak komt het voor dat foutgeparkeerde auto’s de doorgang voor de hulpdiensten bemoeilijken of zelfs onmogelijk maken.

De Rotterdamse wijken Schiebroek en Hillegersberg hadden dinsdagochtend de primeur. De brandweer controleerde daar de straten op foutparkeerders. Wie niet in een parkeervak stond kreeg een briefje op de voorruit. “Let op: u staat fout geparkeerd. Geef hulpdiensten de ruimte!”. Ook in andere gemeenten in de regio gaat de brandweer de komende tijd de straat op.

Als iedere seconde telt

Als er nood aan de man is, kunt u rekenen op de brandweer. Uiteraard bij brand, maar bijvoorbeeld ook om hulp te verlenen bij een aanrijding of om te reanimeren als iemand een hartstilstand heeft. Het zijn situaties waarbij iedere seconde telt.

In de regio Rotterdam-Rijnmond komt het geregeld voor dat de brandweer niet, of met heel veel moeite, een straat in kan rijden. Hierdoor gaat er soms onnodig veel tijd verloren. De brandweer vraagt daarom om uw medewerking.

Mogen wij op u rekenen?

Om door een straat te kunnen rijden, heeft een brandweervoertuig een breedte van drieënhalve meter nodig. Dat zijn ongeveer twee personenauto’s naast elkaar. Om veilig te kunnen passeren, moeten ook bochten vrij zijn van geparkeerde voertuigen. Wie de volgende tips ter harte neemt, zit niemand in de weg:

  • Parkeer alleen in parkeervakken
  • Hou brandputten en -kranen vrij
  • Parkeer niet binnen 5 meter van een bocht of kruising

De komende tijd gaan brandweerkorpsen in verschillende gemeenten op pad om te controleren of de voertuigen veilig door de straten kunnen.

Deel dit bericht