Hulpdiensten oefenen in en rond Maasstad Ziekenhuis

Geplaatst op: 13 september 2018

Op dinsdag 18 september houden brandweer, politie, ambulancezorg en defensie een grootschalige oefening in en rond het Maasstad Ziekenhuis. De oefening maakt deel uit van de jaarlijkse CoPI-trainingen (Commando Plaats Incident). Dit zijn oefeningen waarbij leidinggevenden van brandweer, politie, gemeente, ambulance en dit keer het Maasstad Ziekenhuis, gezamenlijk een ‘papieren’ incident managen. Bij deze oefeningen wordt geen gebruik gemaakt van (lotus) slachtoffers, ambulances, brandweerauto’s en politiewagens. De processen in het ziekenhuis ondervinden geen hinder van deze oefening.

Door met elkaar te trainen en kennis en vaardigheden uit te wisselen in realistisch uitgeschreven oefeningen krijgen de deelnemers de kans om naast hun eigen vaardigheden, ook de onderlinge samenwerking te trainen en leveren zo een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in uw regio en daarbuiten.

Op 18 september zullen er op het terrein van het Maasstad Ziekenhuis meerdere brandweer-, politie- en ambulancevoertuigen staan in het kader van de oefening. Voor en tijdens de oefening wordt geen gebruik gemaakt van optische en geluidssignalen dus de overlast wordt tot een minimum beperkt.

Deel dit bericht