Hulpdiensten oefenen in en rond Van Weel-Bethesda ziekenhuis

Geplaatst op: 10 oktober 2018

Hulpdiensten oefenen in en rond Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Op donderdag 11 oktober houden brandweer, politie en ambulancezorg een grootschalige oefening in en rond Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. De oefening maakt deel uit van de jaarlijkse CoPI-trainingen (Commando Plaats Incident). Dit zijn oefeningen waarbij leidinggevenden van brandweer, politie, gemeente, ambulance en dit keer Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, gezamenlijk een fictief incident oefenen.

Bij de oefeningen wordt geen gebruik gemaakt van (lotus)slachtoffers, ambulances, brandweerauto’s en politiewagens. Wel zullen een aantal dienstauto’s van brandweer, politie en ambulancedienst op het terrein staan. De voertuigen die gebruikt worden bij de oefening zijn de CoPI-unit en het Verbindings-/Commandovoertuig (zie afbeeldingen onder). Voor en tijdens de oefening wordt geen gebruik gemaakt van optische en geluidssignalen dus de overlast wordt tot een minimum beperkt. Uiteraard ondervinden de processen in het ziekenhuis geen hinder.

Door met elkaar te trainen en kennis en vaardigheden uit te wisselen in realistisch uitgeschreven oefeningen krijgen de deelnemers de kans om, naast hun eigen vaardigheden, ook de onderlinge samenwerking te trainen. Hierdoor leveren zij een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in uw regio en daarbuiten.

Deel dit bericht