Massale inzet hulpdiensten bij brand in Capelle aan den IJssel

Geplaatst op: 22 maart 2021

Zondagochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een zeer grote brand aan de Lylantsebaan in Capelle aan den IJssel. Rond 11.00 uur kwamen de eerste meldingen binnen bij de meldkamer, waarna al snel werd opgeschaald naar GRIP 2. Om mensen te informeren hebben de hulpdiensten een NL-Alert ingezet, waarin werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten indien zij last hadden van de rook. Via de website RijnmondVeilig.nl werden mensen opgeroepen om niet naar het incident toe te komen.

Dikke zwarte rookpluimen

De brand ontwikkelde zich erg snel. Grote, zwarte rookpluimen waren tot ver in de omgeving te zien. De vlammen sloegen helaas ook snel over naar het naastgelegen pand, waarin meerdere eigenaren een kantoorpand hebben. De meubelzaak, waarin de brand begonnen is, werd al snel als verloren beschouwd. De brandweer heeft massaal ingezet om het naastgelegen kantoorpand zoveel mogelijk te behouden. Omdat er plekken waren waarbij de brandweer moeilijk bij kon is een droneteam ingezet om de situatie goed overzichtelijk in kaart te brengen. Er waren extra eenheden opgeroepen, zodat er geen problemen zouden zijn met de wateraanvoer.

Brandweer druk met nablussen

Mensen in de omgeving van de brand hebben mogelijk kleine verbrandingsresten van meubilair kunnen aantreffen. Deze zijn met stoffer en blik op te vegen. Grotere brokstukken kunnen met (huishoud)handschoenen aan opgepakt worden en bij het restafval gedeponeerd worden. Grote hoeveelheden konden gemeld worden bij DCMR. De brandweer is zondagavond nog enige tijd aan het nablussen geweest.

Wil je altijd op de hoogte zijn van wat er in de regio plaatsvindt? Kijk dan op onze website www.rijnmondveilig.nl. Of heb je nog vragen of dit of een andere incident? Laat dit dan weten via het contactformulier op onze website (https://www.rijnmondveilig.nl/contact/).