Noodverordening COVID-19

Geplaatst op: 18 maart 2020

Deze noodverordening is ingetrokken, een nieuwe versie is gepubliceerd op deze site. 

Op 17 maart 2020 heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, Ahmed Aboutaleb, de Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond afgekondigd.

Met deze noodverordening geeft de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond vorm aan de maatregelen vanuit de Rijksoverheid voor de regio. Zowel politie als de gemeenten (in naam van het lokale bestuur) kan organisatoren en ondernemers aanspreken op het niet naleven van de verordening.

De volledige tekst van de noodverordening vindt u hier.

Deze verordening is geldig op het grondgebied van de gemeenten die horen tot de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Dit zijn: Rotterdam, Nissewaard, Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Schiedam, Vlaardingen en Westvoorne.

Aanwijzingsbesluit noodverordening COVID-19

Aansluitend op de noodverordening COVID-19 is er ook een aanwijzingsbesluit vastgesteld door de voorzitter van veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Hiermee zijn ook alle bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) van alle gemeenten bevoegd per heden op te treden ter uitvoering van de noodverordening.

Aanwijzingsbesluit

De eerder gepubliceerde noodverordening.

Deel dit bericht