Veelgestelde vragen

Geplaatst op: 3 november 2021

Heb je vragen over het coronavirus? Bij één klik op een onderstaande categorie word je doorverwezen naar de bijbehorende informatie op rijksoverheid.nl. Wil je meer weten? Bel dan met het landelijke informatienummer 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur. Of neem contact op met de gemeente waar je in woont.

 De huidige maatregelen

Heb je vragen over de huidige maatregelen van de overheid om verspreiding van COVID-19 te voorkomen? Lees verder op rijnmondveilig.nl.

Algemene coronaregels

Heb je vragen over de algemene regels van de overheid die gelden om verspreiding van COVID-19 te voorkomen? Kijk dan op rijksoverheid.nl/algemeen.

 Testen

Heb je vragen over een testlocatie, het soort testen dat de GGD gebruikt of het maken van een afspraak? Op rijksoverheid.nl/testen vind je meer.

Vaccineren

Ben je benieuwd naar de werking van het vaccin, de volgorde van vaccineren of de veiligheid ervan? Lees verder op rijksoverheid.nl/vaccineren.

 Avondklok

Op 28 april verviel de avondklok. Lees meer op rijksoverheid.nl/avondklok.

 Thuisquarantaine

Ben je positief getest of ben je in nauw contact geweest met iemand die corona heeft? Lees meer op rijksoverheid.nl/quarantaine.

 Mondkapjes

Wil je weten wanneer je een mondkapje op moet doen en welke mondkapjes hiervoor geschikt zijn? Je leest hier meer over op rijksoverheid.nl/mondkapjes.

 Gezondheid en zorg

Zoek je meer informatie over de symptomen van corona? Of heb jij extra zorg nodig? Op rijksoverheid.nl/zorg kun je meer informatie vinden.

Onderwijs en opvang

Wil je meer informatie over thuisstuderen, speciaal onderwijs of hulp bij onderwijs op afstand? Kijk op rijksoverheid.nl/onderwijs.

Verkeer en vervoer

Ben je benieuwd naar de gevolgen voor het verkeer en vervoer door de uitbraak van het coronavirus? Lees meer op rijksoverheid.nl/vervoer.

 Reizen en vakantie

Heb je vragen over het vliegverbod, thuistesten of het doen van een coronatest in het buitenland? Lees verder op rijksoverheid.nl/reizen.

 Sport, cultuur en uitgaan

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om te kunnen sporten of uit te gaan? Kijk dan op rijksoverheid.nl/sporten.

Winkelen

Heb je vragen over winkelen op afspraak of over het veilig bezoeken van je kapper? Op rijksoverheid.nl/winkelen kun je meer informatie vinden.

 Bijzondere gelegenheden

Vraag je je af welke uitzonderingen gelden voor bijzondere gelegenheden?  Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl/uitzonderingen.

Deel dit bericht