Veilig dineren tijdens de feestdagen

Geplaatst op: 30 november 2017

Belangrijke tips voor veilig dineren tijdens de feestdagen

Rond de feestdagen is samen eten altijd extra gezellig. We tafelen langer en kiezen voor gourmetten of fonduen. Als je kiest voor gourmetten of fonduen is het belangrijk om dit veilig te doen. Wat je normaal op het vuur doet in de keuken, doe je nu namelijk gewoon op tafel in de kamer. Als je rekening houdt met de volgende tips, is het heerlijk avondje nog veiliger!

  • Het is natuurlijk heel gezellig om tijdens de feestdagen de tafel te versieren, toch is het beter om dit niet te doen. Leg geen brandbare spullen op tafel, zoals papieren tafelkleed of servetten en kerststukjes. Dit kan makkelijk in de brand vliegen.
  • Zorg dat het fondue- of gourmetstel niet op een brandbaar onderblad staat.
  • Vul de afgekoelde brander nooit in de nabijheid van vuur.
  • Zorg ervoor dat niemand over het snoer kan struikelen.
  • Reik nooit over een fondue- of gourmetstel heen.
  • Houdt altijd een branddeken of brandblusser bij de hand. En bij fonduen een deksel wat op de fonduepan past.