WELKOM IN

HET BRAND KOMT BIJ JE THUIS HUIS

Kom naar onze belevingswoning! Ervaar wat er kan gebeuren als er in jouw woning brand uitbreekt. Ga op ontdekkingstocht, onderzoek hoe de brand is ontstaan en wat je wel of juist niet moet doen.

Onze rondreizende belevingswoning met de naam ‘HET BRAND KOMT BIJ JE THUIS HUIS’ is de eerste belevingswoning voor volwassenen in de regio Rotterdam-Rijnmond. In dit huis ervaar je met al je zintuigen wat de impact van een woningbrand is. Bij binnenkomst ruik je direct de indringende geur van brand. Je ziet de zwarte muren en de treurige aanblik van verbrande meubels. Wat is er gebeurd? Hoe is deze brand ontstaan? Ontdek hoe je brand kunt voorkomen. Ga op onderzoek uit en speel het spel. Zo verzamel je steeds meer tips over hoe je jouw woning brandveilig kunt maken.

Toegang is gratis!

Adres en openingstijden

‘Het BRAND KOMT BIJ JE THUIS huis’ verhuist naar Schiedam!
Van 7 oktober tot en met 19 december 2020 is ‘Het BRAND KOMT BIJ JE THUIS huis’ elke woensdag en donderdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

In verband met de geldende coronaregels verzoeken wij u alleen te komen als u klachtenvrij bent. Mocht het binnen te druk zijn om de 1,5 meter afstand te kunnen houden, dan zullen wij u verzoeken later of een andere keer terug te komen.

Adres: Burgemeester Honnerlage Gretelaan 153, Schiedam.

Iedere twee maanden verplaatst de belevingswoning zich naar een andere wijk in Rotterdam en aangrenzende gemeenten. Deze locaties worden binnenkort bekend gemaakt. Havensteder leverde met de Arrheniustoren de eerste locatie voor ‘HET BRAND KOMT BIJ JE THUIS HUIS’.

Beter voorkomen dan blussen

Peter Schuurmans, hoofd van de afdeling Veilig Leven van de VRR: “De brandweer van de VRR rukt zo’n 650 keer per jaar uit voor een woningbrand. Naast voorlichting op scholen en de belevingswoning voor kinderen in de kazerne van Schiedam zetten we met deze reizende belevingswoning nu ook stevig in op preventie en zelfredzaamheid van volwassenen. Zo willen we het aantal woningbranden én het aantal slachtoffers drastisch terugbrengen.”

’Het BRAND KOMT BIJ JE THUIS huis’ opende 12 juni haar deuren in de Pelgrimsstraat 114 in Rotterdam Delfshaven.

‘HET BRAND KOMT BIJ JE THUIS huis’ was van 4 september t/m 31 oktober te bezoeken in de Donkerslootstraat 3 in Rotterdam (Hillesluis, achter De Kuip)

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen via 0900 8387.

Partners van de VRR bij het realiseren van deze belevingswoning zijn:

Havensteder, Woonstad Rotterdam, Waterweg Wonen, Woonbron, Woonplus Schiedam, Univé Zuid-Holland, SOR, Q-FOG, FireAngel, Spinel Veiligheidscentrum, Peitsman Licht en Geluid, Weckx Fire Safety en Vulkon Kookbeveiligers.

Eerdere locaties

HET BRAND KOMT BIJ JE THUIS HUIS opende eerder al haar deuren in Rotterdam Ommoord. De eerste woning werd op spectaculaire wijze geopend door Onno Zwart, directeur Welzijn, Zorg en Jeugdhulp van de gemeente Rotterdam, Peter van Lieshout, directeur Wonen Havensteder en Arjen Littooij, algemeen directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Inmiddels zijn de locaties in Ommoord, Delfshaven, Schiebroek, Hillesluis en Blijdorp gesloten.

 Recente artikelen