WELKOM IN

HET BRAND KOMT BIJ JE THUIS HUIS

Kom naar onze belevingswoning! Ervaar wat er kan gebeuren als er in jouw woning brand uitbreekt. Ga op ontdekkingstocht, onderzoek hoe de brand is ontstaan en wat je wel of juist niet moet doen.

Onze rondreizende belevingswoning met de naam ‘HET BRAND KOMT BIJ JE THUIS HUIS’ is de eerste belevingswoning voor volwassenen in de regio Rotterdam-Rijnmond. In dit huis ervaar je met al je zintuigen wat de impact van een woningbrand is. Bij binnenkomst ruik je direct de indringende geur van brand. Je ziet de zwarte muren en de treurige aanblik van verbrande meubels. Wat is er gebeurd? Hoe is deze brand ontstaan? Ontdek hoe je brand kunt voorkomen. Ga op onderzoek uit en speel het spel. Zo verzamel je steeds meer tips over hoe je jouw woning brandveilig kunt maken.

Toegang is gratis!

Adres en openingstijden

‘Het BRAND KOMT BIJ JE THUIS huis’ in Ridderkerk!

We zijn open op:
• Woensdagmiddag 12.00 – 17.00 uur.
• Donderdagavond 19.00 – 21.00 uur.
• Zaterdagmiddag 12.00 – 16.00 uur.

Adres: Chopinstraat 11 in Ridderkerk.

Iedere drie maanden verplaatst de belevingswoning zich naar een andere wijk in Rotterdam en aangrenzende gemeenten.

Beter voorkomen dan blussen

Peter Schuurmans, hoofd van de afdeling Veilig Leven van de VRR: “De brandweer van de VRR rukt zo’n 650 keer per jaar uit voor een woningbrand. Naast voorlichting op scholen en de belevingswoning voor kinderen in de kazerne van Schiedam zetten we met deze reizende belevingswoning nu ook stevig in op preventie en zelfredzaamheid van volwassenen. Zo willen we het aantal woningbranden én het aantal slachtoffers drastisch terugbrengen.”

’Het BRAND KOMT BIJ JE THUIS huis’ opende 12 juni 2019 haar deuren in de Pelgrimsstraat 114 in Rotterdam Delfshaven.

‘HET BRAND KOMT BIJ JE THUIS huis’ was van 4 september t/m 31 oktober 2019 te bezoeken in de Donkerslootstraat 3 in Rotterdam (Hillesluis, achter De Kuip)

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen via 0900 8387.

Partners van de VRR bij het realiseren van deze belevingswoning zijn:

Havensteder, Woonstad Rotterdam, Waterweg Wonen, Woonbron, Woonplus Schiedam, Univé Het Groene Hart, SOR, Q-FOG, FireAngel, Spinel Veiligheidscentrum, Peitsman Licht en Geluid, Weckx Fire Safety, Vulkon Kookbeveiligers en Wooncompas.

Eerdere locaties

HET BRAND KOMT BIJ JE THUIS HUIS opende eerder al haar deuren in Rotterdam Ommoord. De eerste woning werd op spectaculaire wijze geopend door Onno Zwart, directeur Welzijn, Zorg en Jeugdhulp van de gemeente Rotterdam, Peter van Lieshout, directeur Wonen Havensteder en Arjen Littooij, algemeen directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Inmiddels zijn de locaties in Ommoord, Delfshaven, Schiebroek, Hillesluis, Blijdorp en Vlaardingen gesloten.

Achterzijde flyer Het Brand Komt Bij Je Thuis Huis

 Recente artikelen