Extra veiligheidsmaatregelen na storing spoortunnel Barendrecht

Geplaatst op: 23 september 2016

ProRail neemt extra veiligheidsmaatregelen nadat er vrijdagmiddag 23 september opnieuw een storing was in de technische installatie van de spoortunnel in Barendrecht.

Rond 12.00 uur werd het blussysteem in de tunnel geactiveerd nadat om onduidelijke redenen  een technische storing was ontstaan in de spoortunnel. Treinverkeer was niet meer mogelijk. Honderden reizigers bij treinstation Rotterdam-Lombardijen en Zwijndrecht konden niet  meer verder reizen per trein.

Om de mensen verder op plaats van bestemming te krijgen zette de NS pendelbussen in. Het beschikbare aantal bussen bleek niet voldoende waarop de RET bijstand verleende met extra bussen. De politie zorgde voor een rustig verloop richting de bussen. Hulpbehoevenden, ouderen en mensen met kinderen werden als eerste verder geholpen. De brandweer en de NS deelden flesjes water uit aan gestrande reizigers. Uit voorzorg stonden ook ambulancemedewerkers paraat.

Rond 18.00 uur  was de storing verholpen en konden de passagierstreinen weer rijden. Rond 21.45 uur reden ook de goederentreinen weer door de tunnel.

Onderzoek en extra maatregelen
Onduidelijk is waardoor er opnieuw een storing is ontstaan. ProRail heeft opdracht gekregen hier onderzoek naar te doen en een duurzame en robuuste oplossing te realiseren.
Tot 15 oktober zijn er tijdelijke maatregelen getroffen waardoor de veiligheid gewaarborgd blijft. Er is 24/7 extra toezicht onder verantwoording van ProRail. Mocht er een nieuwe storing in de installatie komen, dan wordt er direct gehandeld.

Deel dit bericht