Geen gewonden bij brand schuur Stellendam

Geplaatst op: 22 december 2015

Stellendam – Bij de brand die dinsdagochtend uitbrak in een schuur aan de Plaatweg in Stellendam vielen geen gewonden. Alle paarden die zich in de schuur bevonden werden door een oplettende omwonende op tijd gered. De politie gaat niet uit van brandstichting. Er is geen asbest vrijgekomen.

Om half vijf ’s morgens brak in een schuur achter een woonhuis aan de Plaatweg brand uit. De paarden begonnen hard te trappelen waardoor de bewoner van een tuinhuisje op het complex wakker schrok. De man maakte de hekken van de stal open en bevrijdde de paarden. De bewoonster van het aangrenzende huis was ten tijde van de brand niet thuis.

Op het terrein staat een tweede schuur met daarin nog eens drie paarden. Deze paarden konden daar veilig blijven staan. Ook het woonhuis heeft de brandweer kunnen behouden. De schuur moet echter als verloren worden beschouwd.

In het dak van de schuur zat asbest verwerkt. Maar door het instorten van het dak en de regen is de asbest alleen binnen de muren van de schuur gevallen. Meetploegen hebben voor de zekerheid een controle uitgevoerd in de omgeving maar bevestigden dat er geen verspreiding van asbest heeft plaatsgevonden. Een gespecialiseerd sloopbedrijf start dinsdag met de veilige afbraak van de resten van de schuur.

De politie gaat niet uit van een misdrijf. Team Brandonderzoek van de brandweer doet nader onderzoek naar de oorzaak.

Deel dit bericht