Veilig en warm de winter door

Geplaatst op: 27 december 2022

De brandweer heeft onlangs de campagne ‘veilig en warm de winter door’ gelanceerd. Hierbij krijgen de inwoners van onze regio handvatten om hun woning op een betrouwbare manier te verwarmen. De aanleidingen hiervoor zijn de stijgende energieprijzen en de komst van de winter.

Er zijn zeven tips opgesteld, waarmee jij jouw woning op een veilige en verantwoorde manier kan verwarmen, bekijk ze hier. Laten we samen proberen het aantal woningbranden en CO-vergiftigingen te verminderen.

Frisse lucht in huis

Een van de tips is: Ventileren! Dit scheelt geld en energie. Het klinkt tegenstrijdig, maar frisse lucht is niet alleen belangrijk om CO-vergiftiging te voorkomen, deze is ook droger dan de vochtige lucht die in een woning ontstaat. Droge (buiten) lucht verwarmt sneller dan vochtige (binnen) lucht. Hierdoor hoef je minder te stoken en dat scheelt kosten. Goede ventilatie en frisse lucht in een woning zorgt ervoor dat de kwaliteit van de lucht in de woning beter blijft. Zeker wanneer er meer gebruik wordt gemaakt van kaarsen of kachels om het huis te verwarmen.

Wil je meer informatie? Kijk dan op de website: www.brandweer.nl/veiligenwarmdewinterdoor. Deze campagne is een initiatief van de Brandweer Amsterdam-Amstelland.