Veel Oekraïners hebben hulp nodig. Wereldwijd zetten landen, bedrijven en hulporganisaties zich hiervoor in. Zo ook ons land, waar op dit moment opvang wordt geregeld voor 25.000 vluchtelingen uit Oekraïne. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond ondersteunt bij de opvang van 2.000 vluchtelingen in de regio en is nu hard aan het werk om dat te realiseren.

Zelf kun je ook helpen. Op deze pagina vind je daar meer informatie over.

Heb je meer vragen? Klik dan hier.

Translate this page

Ik wil een opvangplek voor vluchtelingen aanbieden. Hoe doe ik dat?

Heb jij één of meerdere opvangplekken beschikbaar? Meld je dan aan bij Takecarebnb.

Ben je een bedrijf, organisatie of instelling met plek voor een groter aantal vluchtelingen? Meld het via dit formulier.

Ik wil geld doneren. Waar kan ik dat doen?

Geld doneren kan bijvoorbeeld via Giro555. Zij bieden hulp aan slachtoffers van de oorlog.

Ik wil op een andere manier helpen. Hoe kan ik dat doen?

Kijk op de website van uw gemeente of landelijke hulporganisaties waar u initiatieven kunt melden of uzelf als vrijwilliger kunt aanmelden:

Denk hierbij aan:

RefugeeHelp.nl

RefugeeHelp.nl is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen wil inzetten. Het dynamische platform biedt informatie en bundelt initiatieven van de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en particulieren. Hier staan de wensen en behoeften van vluchtelingen voorop, komen vraag en aanbod samen en kan iedereen die zich wil inzetten voor vluchtelingen inspiratie opdoen en bijdragen.

Nieuws