Alarm! Het vriest, vaker koolmonoxide

Geplaatst op: 29 januari 2019

Afgelopen nacht ging op verschillende plaatsen het koolmonoxide-alarm af. CO-melders in onder andere Rotterdam IJsselmonde en Hellevoetsluis maakten de bewoners tijdig wakker.

Door de koude nachten wordt er meer en harder gestookt om het huis warm te houden. We houden ramen gesloten  en kiertjes worden dicht gestopt om de tocht tegen te gaan. Het risico op ongevallen met het giftige koolmonoxide neemt daardoor toe.

Gezin gered

In Rotterdam IJsselmonde werd een gezin vannacht gered doordat hun CO-melder tijdig afging. Het alarm klonk vanaf zolder, waar het apparaatje bij de cv-ketel was opgehangen. Het gezin vluchtte direct naar buiten en belde 112. De brandweer constateerde dat er inderdaad een hoge concentratie koolmonoxide in het huis hing. Ambulancepersoneel kon gelukkig vaststellen dat de bewoners tijdig buiten waren gekomen.

Ook in Hellevoetsluis wekte een koolmonixde-melder tijdig de bewoner. Ook hier zijn de brandweer en ambulancedienst ter plaatse gekomen om hulp te verlenen. De bewoner kon gelukkig snel weer terug naar binnen.

Laat je cv-ketel controleren en hang een CO-melder op

Je kunt een aantal zaken doen om CO-vergiftiging te voorkomen. Lees alles op onze pagina over koolmonoxide.

Deel dit bericht