Noodverordening Covid-19 27 maart 2020

Geplaatst op: 27 maart 2020

Op 27 maart 2020 heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Ahmed Aboutaleb, de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond 27 maart 2020 afgekondigd.

De Rijksoverheid heeft op 23 maart 2020 aanvullende en aangescherpte maatregelen getroffen ter bestrijding van het Corona-virus gericht op evenementen en samenkomsten. Ook vraagt de Rijksoverheid de burgers om zoveel mogelijk thuis te blijven, altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) te houden en sociale activiteiten en groepen mensen te vermijden.

Met deze noodverordening geeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vorm aan de aangekondigde maatregelen vanuit de Rijksoverheid voor de regio. Zowel politie als de gemeenten (in naam van het lokale bestuur) kan organisatoren en ondernemers aanspreken op het niet naleven van de verordening. Ten opzichte van de noodverordening van 26 maart 2020 zijn nu ook maatregelen met betrekking tot campings toegevoegd.

De volledige tekst van de noodverordening vindt u hier.

Deze verordening is geldig op het grondgebied van de gemeenten die horen tot de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Dit zijn: Rotterdam, Nissewaard, Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Schiedam, Vlaardingen en Westvoorne.

Aanwijzingsbesluit noodverordening COVID-19

Het aanwijzingsbesluit zoals deze op 17 maart jl. is vastgesteld door de voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond blijft ook op deze noodverordening van toepassing.

Hiermee zijn ook alle bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) van alle gemeenten bevoegd per heden op te treden ter uitvoering van de noodverordening.

Op 27 maart is een extra aanwijzingsbesluit vastgesteld waarin specifieke gebieden zijn aangewezen die onder de noodverordening vallen.