De week van ons water, weet jij wat je kan doen tegen wateroverlast?

Geplaatst op: 2 mei 2019

Van 1 t/m 12 mei 2019 is er weer de ‘Week van Ons Water’. Er worden meerdere leerzame en activiteiten georganiseerd door heel Nederland die antwoord geven op vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij overstroming? Ook in de omgeving van Rotterdam vinden leuke activiteiten.

 

 

  • 8 mei vindt de watersafari plaats. Er wordt gestart  bij het gemaal op de Westersingel, dit wordt gecombineerd met een bezoek aan de de waterberging onder het Kruisplein. Daarna lopen we door naar het Benthemplein. Je komt te weten waarom het waterplein Benthemplein juist hier gebouwd is én hoe het bijdraagt aan droge voeten. Daarna lopen we door naar de Regentuin in het Zomerhofkwartier. Ontdek hier de slimme regentonnen en doe groene inspiratie op. Via de Luchtsingel ga je de DakAkker op; het eerste grote oogstbare dak in Nederland. Hier wordt regenwater gebruikt om groenten, fruit en kruiden te verbouwen. Met op de achtergrond de stad sluiten wordt de wandeling onder het genot van een drankje op de DakAkker afgesloten.
  • 4 mei vindt de blauwe fietstocht plaats.  Een fietstocht langs de waterwegen in de regio.
  • 11 mei  opent AWZI Kralingseveer de deuren voor het publiek. Van 10u tot 16u worden doorlopend rondleidingen georganiseerd: hier krijg je te horen hoe poep en plas uit het rioolwater wordt gehaald en op welke manier hier energie van wordt gemaakt. Ook kunt je een kijkje nemen in de 100 meter hoge windturbine op het terrein.

Lijkt het je leuk om op deze manier wat meer te weten te komen over de gevaren en kansen van het water in ons leefgebied? Check dan hier hoe je je kan aanmelden voor bovenstaande activiteiten.

 

Deel dit bericht