De brandpreventieweken zijn weer van start gegaan. De gehele maand oktober zal de brandweer tips geven over hoe je de brandveiligheid in het huis kan vergroten. De brandweer is natuurlijk het gehele jaar bezig met brandpreventie, dit doen zij bijvoorbeeld door woningchecks bij mensen thuis uit te voeren. Bij deze woningcheck geeft de brandweer tips en hangen ze rookmelders op. Een woningcheck van uw huis, kunt u ook zelf doen. Met de woningcheck-app kunt u kijken hoe brandveilig uw huis is (te verkrijgen in de App Store of in op Google Play).

Ook dit jaar zullen de brandpreventieweken weer in teken staan van een thema, namelijk: Hé doe de deur dicht! Op het moment dat er brand is ontstaan en er veel rook is vrij gekomen, kan het sluiten van binnendeuren ervoor zorgen dat de rook zich niet verspreidt. Bij het sluiten van de deur, creëer je een compartiment waardoor andere ruimtes vrij blijven om te vluchten. Zorg dat al je vluchtroutes vrij zijn van spullen, zodat je niet kan worden gehinderd.

Een andere belangrijke tip om de brandveiligheid te verbeteren is het ophangen van een rookmelder. Hang deze aan het plafond en op plekken waar u ze goed kan horen.

Kijk voor meer tips op verkleindekansopbrand.nl

 Recente thema’s

 Recente artikelen