WELKOM IN

HET BRAND KOMT BIJ JE THUIS HUIS

Kom naar onze belevingswoning! Ervaar wat er kan gebeuren als er in jouw woning brand uitbreekt. Ga op ontdekkingstocht, onderzoek hoe de brand is ontstaan en wat je wel of juist niet moet doen.

Onze rondreizende belevingswoning met de naam ‘HET BRAND KOMT BIJ JE THUIS HUIS’ is de eerste belevingswoning voor volwassenen in de regio Rotterdam-Rijnmond. In dit huis ervaar je met al je zintuigen wat de impact van een woningbrand is. Bij binnenkomst ruik je direct de indringende geur van brand. Je ziet de zwarte muren en de treurige aanblik van verbrande meubels. Wat is er gebeurd? Hoe is deze brand ontstaan? Ontdek hoe je brand kunt voorkomen. Ga op onderzoek uit en speel het spel. Zo verzamel je steeds meer tips over hoe je jouw woning brandveilig kunt maken.

Toegang is gratis!

Adres en openingstijden

De belevingswoning is in Spijkenisse!

We zijn open op:

Woensdag: van 12:00 tot 17:00
Donderdag van 12:00 tot 17:00
Zaterdag van 12:00 tot 16:00

Adres: H. de Lintweg 18, 3201 EK, Spijkenisse.

De woning is tot en met 27 juli 2024 geopend.

Beter voorkomen dan blussen

Peter Schuurmans, hoofd van de afdeling Veilig Leven van de VRR: “De brandweer van de VRR rukt zo’n 650 keer per jaar uit voor een woningbrand. Naast voorlichting op scholen en de belevingswoning voor kinderen in de kazerne van Schiedam zetten we met deze reizende belevingswoning nu ook stevig in op preventie en zelfredzaamheid van volwassenen. Zo willen we het aantal woningbranden én het aantal slachtoffers drastisch terugbrengen.”

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen via 0900 8387.

Partners van de VRR bij het realiseren van deze belevingswoning zijn:

Maasdelta, Havensteder, Woonstad Rotterdam, Waterweg Wonen, Woonbron, Woonplus Schiedam, Univé Het Groene Hart, SOR, Q-FOG, FireAngel, Spinel Veiligheidscentrum, Peitsman Licht en Geluid, Weckx Fire Safety, Vulkon Kookbeveiligers en Wooncompas.

Eerdere locaties

Het BRAND KOMT BIJ JE THUIS HUIS deed eerder locaties in Berkel en Rodenrijs, Capelle aan den IJssel, IJsselmonde, Ommoord, Delfshaven, Schiebroek, Hillesluis, Blijdorp, Vlaardingen en Ridderkerk aan. Deze belevingswoningen zijn gesloten.

Achterzijde flyer Het Brand Komt Bij Je Thuis Huis

 Recente artikelen