Nieuwe belevingswoning geopend in Capelle aan den IJssel

Geplaatst op: 14 maart 2023

Op donderdag 9 maart is de belevingswoning “Het brand komt bij je thuis huis” in Capelle aan den IJssel geopend. 

“Een belevingswoning is erg belangrijk omdat hier op een simpele en interactieve manier aan mensen wordt uitgelegd wat voor dingen ze kunnen doen als er brand in de woning uitbreekt of welke maatregelen bewoners kunnen nemen om brand in huis te voorkomen,” vertelt clustercommandant Henk Steens.

In het huis ervaar je met al je zintuigen wat de impact van een woningbrand is. Bij binnenkomst ruik je direct de indringende geur van brand. Je ziet de zwarte muren en de treurige aanblik van verbrande meubels. Wat is er gebeurd? Hoe is deze brand ontstaan en hoe kun je brand voorkomen? Ga op onderzoek uit en speel het spel. Zo verzamel je steeds meer tips over hoe je jouw woning brandveilig kunt maken.

“Veel mensen denken bij brand ‘dat overkomt mij niet’,” zegt wijkbrandweerman Dick de Jong. “En dat maakt het juist zo gevaarlijk. Ze zijn niet op brand voorbereid, weten niet waar de gevaren zitten, en weten niet hoe je moet handelen als er brand uitbreekt. Dat proberen we met de belevingswoning te veranderen.”

Toegang is geheel gratis! 

‘Het BRAND KOMT BIJ JE THUIS huis’ in Capelle aan den IJssel! 

We zijn open op: 

  • Woensdag: van 12:00 tot 17:00 
  • Donderdag van 12:00 tot 17:00 
  • Zaterdag van 12:00 tot 16:00 
  • Gesloten op Koningsdag en Hemelvaartsdag.

Adres:Reigerlaan 32 in Capelle aan den IJssel

Foto: Nieuws op Beeld