maart

Verspreiding van stof via land (CIN Z3) CIN-melding (Z3) Wilhelmsen Ships Service Willem Barentszstraat 50 Rotterdam-Albrandswaard. Door een storing in het brandmeldinstallatie werd de hal vol geschuimd. Er was geen sprake van brand of lekkage.
Verspreiding van stof via oppervlaktewater (CIN Z2) CIN-melding (Z2) Biopetrol Rotterdam B.V., Welplaatweg 108 Botlek Rotterdam. Er is 5 á 10 liter lecithine (plantaardige olie) in de haven gelopen. Waarschijnlijk door een lekkage bij een vrachtwagen waarna de bestuurder de olie het riool in heeft laten lopen. De havenafsluiter is dicht gezet zodat er niet meer product de haven ik kan stromen en het riool wordt schoongemaakt. De olie die de haven in gestroomd is wordt opgegeten door vissen.
Brand/broei/explosie met assistentie brandweer (CIN B1) CIN-melding (B1) Ducor Petrochemicals,Merseyweg 24 Botlek Rotterdam. In het extrusiegebouw is de bedrading van een motor van een mixer gana branden. De brand was tijdens de melding al geblust.  Milieupiket van de DCMR is ter plaatse gegaan voor onderzoek.
Brand/broei/explosie met assistentie brandweer (CIN B1) CIN-melding (B1) Alco Engy Rotterdam B.V., Merwedeweg 4 Europoort Rotterdam. Achtergebleven restproduct in een drogerdrum is gaan roken. Dit is normaal, maar er werd een melding van gemaakt. Het voorval is overgedragen aan de toezichthouder van het bedrijf.  
Verspreiding van stof via land (CIN G3) CIN-melding (G3) Lyondell Chemie Nederland B.V., Theemsweg 14 Botlek Rotterdam. Tijdens het vullen van vaten is er een lekkage ontstaan. Hierbij is organisch peroxide type D gelekt uit een 200 liter vat. Met water is de gelekte stof verdund. Het voorval wordt verder onderzocht door het milieupiket.
Brand/broei/explosie met assistentie brandweer (CIN B1) Cin-melding (B1) Damen Shiprepair, Admiraal De Ruyterstraat 24 Schiedam. Eenbeginnende brand werd geconstateerd in een ventilatiesysteem in een werkloods. De brand is geblust.
Brand/broei zonder assistentie brandweer (CIN B2) CIN-melding (B2) Alco Energy Rotterdam B.V. Merwerdeweg 10, Europoort Rotterdam. Door een kleine lekkage in een koppelslang lekte diesel in de motor van een pomp. De bedrijfsbrandweer doofde het brandje met een handblusser.
Brand/broei zonder assistentie brandweer (CIN B2) CIN-melding  (B2) BP d'Arcyweg 76 Europoort Rotterdam. Een remschrijf liep vast bij een brandweervoertuig. Door de wrijving vloog deze in de brand en werd geblust.
Brand/broei zonder assistentie brandweer (CIN B2) CIN-melding (B2) Shell Nederland Raffinaderij B.V. Vondelingenweg 601. Tijdens het schoonmaken van een schoorsteen ontstond kortsluiting bij het aansluiten van een stoomreiniger. Met rookverschijnselen tot gevolg. De stroom werd van de reiniger gehaald.
Overig (CIN Z4) CIN-melding (Z4) BP raffinaderij d'Arcyweg 76 Europoort Rotterdam. Er is een olietanker vastgelopen door de harde wind tussen twee steigers. Het schip is leeg. Schip van Havenbedrijf ter plaatse. Olietanker is vastgelegd aan steiger. Er zijn geen lekkages. Het schip is gecontroleerd op beschadigingen.