Tijdens incidenten is het vaak lastig om in de wirwar van alle media (televisie, internet, sociale media) betrouwbare informatie te vinden. Vanaf nu kun je op één plek terecht voor alle informatie van de brandweer, ambulancedienst, 112-meldkamer (onderdeel van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond), politie, gemeenten en andere partners die bijdragen aan jouw veiligheid. Rijnmondveilig.nl informeert en alarmeert bij incidenten, rampen en crises 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Rijnmondveilig.nl heeft 2 belangrijke functies:

Informeren

Op rijnmondveilig.nl vind je actuele informatie en updates over grote en kleine incidenten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een brand in uw woonwijk, een stroomstoring, asbestverontreiniging of een groot verkeersongeval. Naast incidenten kun je hier informatie vinden over veiligheid in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo kun je de politie helpen bij het opsporen van verdachten, zijn er preventietips te vinden en bijvoorbeeld ook informatie van andere alarmerings- en informatiediensten van de nationale overheid zoals Burgernet, AMBER Alert en NL Alert.

Alarmeren

Bij grote incidenten of rampen waarbij er direct gevaar is voor de omgeving alarmeert rijnmondveilig.nl iedereen die zich heeft aangemeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wolk met giftige stoffen, een dreigende overstroming of een besmetting van het drinkwater. In de alarmberichten lees je de instructies van de hulpdiensten, bijvoorbeeld ‘sluit deuren en ramen’ of ‘drink geen water uit de kraan’. Bij het aanmelden kunt u kiezen of u alleen berichten over uw eigen postcodegebied wil ontvangen, of berichten over de hele regio.

Volg ons

Volg ons voor updates via social media of e-mail, zodat je op de hoogte blijft van incidenten en veiligheidsnieuws in de regio. Kies voor de media die het best bij je past. Je kunt ons uiteraard ook via meerdere kanalen tegelijk volgen.

 Recente artikelen