Wat is een CIN-Melding?

Door middel van een CIN-melding (Centraal IncidentenNummer) meldt een bedrijf zo snel mogelijk, bij voorkeur binnen 15 minuten, dat er iets is gebeurd waardoor mogelijk de inzet van de hulpdiensten nodig is.

Meer informatie

Volledig archief

maart

Verspreiding van stof via land (CIN Z3) CIN-melding (Z3) Wilhelmsen Ships Service Willem Barentszstraat 50 Rotterdam-Albrandswaard. Door een storing in het brandmeldinstallatie werd de hal vol geschuimd. Er was geen sprake van brand of lekkage.
Verspreiding van stof via oppervlaktewater (CIN Z2) CIN-melding (Z2) Biopetrol Rotterdam B.V., Welplaatweg 108 Botlek Rotterdam. Er is 5 á 10 liter lecithine (plantaardige olie) in de haven gelopen. Waarschijnlijk door een lekkage bij een vrachtwagen waarna de bestuurder de olie het riool in heeft laten lopen. De havenafsluiter is dicht gezet zodat er niet meer product de haven ik kan stromen en het riool wordt schoongemaakt. De olie die de haven in gestroomd is wordt opgegeten door vissen.
Brand/broei/explosie met assistentie brandweer (CIN B1) CIN-melding (B1) Ducor Petrochemicals,Merseyweg 24 Botlek Rotterdam. In het extrusiegebouw is de bedrading van een motor van een mixer gana branden. De brand was tijdens de melding al geblust.  Milieupiket van de DCMR is ter plaatse gegaan voor onderzoek.
Brand/broei/explosie met assistentie brandweer (CIN B1) CIN-melding (B1) Alco Engy Rotterdam B.V., Merwedeweg 4 Europoort Rotterdam. Achtergebleven restproduct in een drogerdrum is gaan roken. Dit is normaal, maar er werd een melding van gemaakt. Het voorval is overgedragen aan de toezichthouder van het bedrijf.  
Verspreiding van stof via land (CIN G3) CIN-melding (G3) Lyondell Chemie Nederland B.V., Theemsweg 14 Botlek Rotterdam. Tijdens het vullen van vaten is er een lekkage ontstaan. Hierbij is organisch peroxide type D gelekt uit een 200 liter vat. Met water is de gelekte stof verdund. Het voorval wordt verder onderzocht door het milieupiket.
Brand/broei/explosie met assistentie brandweer (CIN B1) Cin-melding (B1) Damen Shiprepair, Admiraal De Ruyterstraat 24 Schiedam. Eenbeginnende brand werd geconstateerd in een ventilatiesysteem in een werkloods. De brand is geblust.
Brand/broei zonder assistentie brandweer (CIN B2) CIN-melding (B2) Alco Energy Rotterdam B.V. Merwerdeweg 10, Europoort Rotterdam. Door een kleine lekkage in een koppelslang lekte diesel in de motor van een pomp. De bedrijfsbrandweer doofde het brandje met een handblusser.
Brand/broei zonder assistentie brandweer (CIN B2) CIN-melding  (B2) BP d'Arcyweg 76 Europoort Rotterdam. Een remschrijf liep vast bij een brandweervoertuig. Door de wrijving vloog deze in de brand en werd geblust.
Brand/broei zonder assistentie brandweer (CIN B2) CIN-melding (B2) Shell Nederland Raffinaderij B.V. Vondelingenweg 601. Tijdens het schoonmaken van een schoorsteen ontstond kortsluiting bij het aansluiten van een stoomreiniger. Met rookverschijnselen tot gevolg. De stroom werd van de reiniger gehaald.
Overig (CIN Z4) CIN-melding (Z4) BP raffinaderij d'Arcyweg 76 Europoort Rotterdam. Er is een olietanker vastgelopen door de harde wind tussen twee steigers. Het schip is leeg. Schip van Havenbedrijf ter plaatse. Olietanker is vastgelegd aan steiger. Er zijn geen lekkages. Het schip is gecontroleerd op beschadigingen.
Overige (CIN Z4) CIN-melding Z4 APM Terminals, Europahaven 900 Maasvlakte Rotterdam. Door de harde wind viel een container met het poeder Fenothiazine om en kwam op een lege container terecht. Er is geen poeder gelekt is. De brandweer ging ter plaatse om te assisteren. APM Terminals maakte een plan van aanpak voor de hijswerkzaamheden.
Verspreiding van stof door de lucht (CIN Z1) CIN-melding Z1  Alco Energy, Merwedeweg 10 Europoort Rotterdam. Door een drukswitch defect bij een destillatiekolom komt ongeveer 1 liter ethanol per uur vrij. Alco Energy verhelpt het defect komende week bij de geplande onderhoudsbeurt.
Brand/Broei zonder verzoek om assistentie brandweer (CIN B2) CIN-melding B2 Esso Raffinaderij, Botlekweg 121 Rotterdam. Tijdens laswerkzaamheden kwam een vonk op een minimale lekkage van LPG bij een flens terecht. Dit ontstak en werd meteen door Esso-medewerkers geblust met een poederblusser.
Brand/Broei zonder verzoek om assistentie brandweer (CIN B2) CIN-melding B2 Raffinaderij Shell, Vondelingenweg 601 Pernis Rotterdam. In de kelder van een controlekamer rookte een TL-buis. Medewerkers van Shell schakelden het licht uit en verwijderden de TL-buis.
Brand/broei zonder assistentie brandweer (CIN B2) CIN-melding (B2) Raffinaderij Shell Pernis. Een stuk plastic viel op een van de fornuizen van een . Dit stuk plastic is gaan smeulen, met een stuk aluminium is het plastic van het fornuis geduwd.
Verspreiding van stof via land (CIN G3) CIN-melding (G3) Vopak Terminal Chemiehaven B.V. Een kleine druppellekkage van butylacrylaat aan een tankwand. De stof werd opgevangen in een lekbak. De tank is daarna leeggepompt om de lekkage te stoppen en de tank te kunnen repareren.
Verspreiding van stof door de lucht (CIN Z1) CIN-melding (Z1) door Neele-Vat Logistics BV, Sontstraat 8 Maasvlakte Rotterdam. Een pallet met dozen gevuld met chloormethaan is omgevallen waardoor enkele flessen in deze dozen beschadigd raakten en de inhoud in de opslaghal terecht is gekomen. Milieupiket van de DCMR ziet toe op het opruimen van de productresten.
Verspreiding van stof via oppervlaktewater (CIN G2) CIN-melding (G2) Vopak Terminal Chemiehaven Chemiestraat 10 Botlek Rotterdam. Bij een boord-boord verlading, dwz verladen van product tussen twee schepen, is ethylacrylaat gelekt op het oppervlaktewater. Dit kwam door het opendraaien van een klep die gesloten had moeten blijven. De schepen hadden geen verbinding met Vopak die deze melding heeft gedaan, ze lagen slechts aangemeerd aan één van hun steigers.

februari

Overig (G4) Cin-melding (G4) door Shell Nederland Raffinaderij Pernis. Bij het laden van een vrachtwagen is een lekkage bij een flens ontstaan. De bouten waarmee de flens vastzat aan de container, waren niet goed aangedraaid. Hierbij is een kleine hoeveelheid aardoliedestillaat vrijgekomen. De lekkage is direct met behulp van een noodstop gestopt.
Brand/broei zonder assistentie brandweer (CIN B2) CIN-melding (B2) Alco Energy Rotterdam B.V. Merwedeweg 4 Europoort. Een rubberring liep van een afdichting af en om draaide een as heen. Door de wrijving vloog het rubber in brand. Dit is direct geblust door eigen personeel.