Bekend Nederland zet zich in voor vermiste kinderen op Internationale Dag van AMBER Alert

Geplaatst op: 13 januari 2021

Vandaag, op de Internationale Dag van AMBER Alert, lanceert AMBER Alert een nieuwe aanmeldcampagne.

Het landelijke vermiste kinderenalarm slaat de handen ineen met bekende Nederlandse ouders. Middels de #IkZoekMee-campagne worden mensen en organisaties aangespoord zich aan te melden voor de ontvangst van AMBER Alerts.

Momenteel zoeken twaalf miljoen Nederlanders mee naar vermiste kinderen in levensgevaar.

Grootste nachtmerrie van een ouder

Meerdere bekende Nederlandse moeders zoals Froukje de Both, Sofie van den Enk, Lucille Werner en Kim-Lian van der Meij zullen vanaf vandaag door heel het land te zien zijn. Zij lenen hun gezicht aan de campagne, die getoond wordt op o.a. reclameschermen, snelwegborden, pinautomaten en bushokjes. Op die manier hoopt AMBER Alert haar bereik nog verder te vergroten.

Van der Meij: “Een kind kwijtraken is de grootste nachtmerrie van een ouder. Door hoeveel ogen zou jij willen kunnen kijken als jouw kind vermist is? Ik steun daarom deze campagne met hart en ziel.”

Zoek jij mee?

Jaarlijks raken er in Nederland duizenden kinderen vermist. Wanneer het leven van een vermist kind op het spel staat, wordt het AMBER Alert-systeem ingezet. Hierdoor komt de vermissing razendsnel bij miljoenen mensen onder ogen. Alleen al in Nederland zoeken meer dan twaalf miljoen burgers en duizenden organisaties mee als een kind vermist is. Met succes. Van de meer dan duizend keer dat het AMBER Alert-systeem is ingezet, kende 94 procent een succesvolle afloop.

Wil jij je ook aanmelden voor de ontvangst van AMBER Alerts? Ga dan naar amber.nl/ikzoekmee