Verhuur van dag- en nachtrecreatie in Rotterdam-Rijnmond vanaf 15 mei weer mogelijk

Geplaatst op: 12 mei 2020

Met ingang van vrijdag 15 mei worden de komende weken enkele stappen gezet om de verhuur van recreatieve verblijven in Rotterdam-Rijnmond verder mogelijk te maken. Dit volgt op het volledig vrijgeven van de vaste plaatsen in de regio sinds zaterdag 9 mei.

Omdat de druk op de zorg nog altijd afneemt, tijdelijke zorglocaties kunnen worden gesloten en afgebouwd en de besmettingsgraad daalt, is het mogelijk ook de verhuur van verblijven met eigen sanitaire voorzieningen te verruimen. Dit zal in een aantal stappen gebeuren:

  • Vrijdag 15 mei        25% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Vrijdag 22 mei       50% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Vrijdag 29 mei       75% verhuur voor verblijven met eigen sanitair
  • Woensdag 1 juli     In heel Nederland alle voorzieningen op campings en vakantieparken open en 100 % verhuur

In overleg met de burgemeesters van de recreatiegemeenten en de voorzitter van de veiligheidsregio is hiertoe besloten. Hiervoor geldt dat te allen tijde dat de stappen afhankelijk zijn van besluitvorming van het kabinet en wekelijkse monitoring en evaluatie. Op het moment dat het aantal besmettingen met het coronavirus in de regio veel groter wordt, is de kans aanwezig dat versoepelingen worden teruggedraaid of uitgesteld.

Vanzelfsprekend geldt voor alle versoepelingen dat de voorwaarden met betrekking tot horeca, sanitair, persoonlijke hygiëne en 1,5 meter afstand blijven gelden. De medewerking van alle beheerders en toeristen is keihard nodig om deze versoepelingen met elkaar mogelijk te maken.