Vuurwerkverbod tijdens jaarwisseling 2020-2021

Geplaatst op: 30 december 2020

Oudejaarsvuurwerk is verboden tijdens de jaarwisseling 2020-2021 (categorie F2). U mag het niet verkopen, vervoeren of afsteken. Dit verbod geldt voor al het vuurwerk dat jaarlijks verkocht werd op de 3 dagen voor oud en nieuw. Dit is omdat de druk op ziekenhuizen, huisartsenposten en handhavers door corona heel hoog is. Door geen vuurwerk af te steken kunnen we samen de druk op de zorg verlichten.

Fop- en schertsvuurwerk wel toegestaan
Klein vuurwerk, zoals sterretjes en knalerwten, mag u tijdens de jaarwisseling 2020-2021 wel afsteken (categorie F1). Dit mag iedereen vanaf 12 jaar en ouder het hele jaar door kopen en afsteken. Ondanks dat dit vuurwerk het minst gevaarlijk is, gebeuren er regelmatig ongelukken mee. Wees daarom ook met dit vuurwerk voorzichtig. Draag altijd een vuurwerkbril, gebruik een aansteeklont en houd voldoende afstand.

Carbidschieten in de regio Rotterdam-Rijnmond niet toegestaan
Carbid is geen vuurwerk en valt daarom niet onder het tijdelijke vuurwerkverbod. De 15 gemeenten van de regio Rotterdam-Rijnmond hebben gezamenlijk besloten dit jaar geen vergunningen af te geven voor carbid schieten. Dit betekent dat carbid schieten in de hele regio Rotterdam-Rijnmond dit jaar niet is toegestaan.

Wensballonnen: brandweer raadt het af
De brandweer raadt het gebruik van wensballonnen af. Het is namelijk bijna niet mogelijk om een wensballon veilig op te laten. Wensballonnen zijn ook niet overal toegestaan. Neem daarom contact op met uw gemeente of wensballonnen zijn toegestaan

Kijk voor meer informatie op de pagina van de Rijksoverheid.