3 tips voor een veilige barbecue

Geplaatst op: 5 juni 2016

Deze inhoud is momenteel geblokkeerd. Om toegang toe krijgen dient u het gebruik van cookies toe te staan. Deze website gebruikt cookies om de website te laten functioneren, uw ervaring te optimaliseren en het gebruik van social media mogelijk te maken.

Het is eindelijk BBQ-weer! Zorg ervoor dat veiligheid en gezelligheid in balans zijn. Brandweerman Peter geeft je dit keer drie tips over veilig barbecue.

1. Gebruik aanmaakblokjes

Steek de barbecue veilig aan. Gebruik aanmaakblokjes en leg die tussen de kolen of de briquetten. Maak nooit gebruik van vluchtige stoffen zoals spiritus, terpentine of petroleum. Deze kunnen een steekvlam veroorzaken.

2. Zorg voor een stevige ondergrond

Gebruik een metalen plaat, een stenen tegel of een ondergrond van ander onbrandbaar materiaal. Op die manier zorg je ervoor dat de barbecue niet omvalt. Bovendien verschroeit het gras niet, of belangrijker nog, je dakterras!

3. Hou een emmer water in de buurt

Slaat er per ongeluk toch een vonk over of brand iemand zijn vingers, dan kun je het water gebruiken om te blussen of te koelen. Bijkomend voordeel: je kunt je vette vingers tussendoor wassen.

Pro-tip: de BBQ-BOB

Ben je een echte barbecue-pro, stel dan iemand aan die verantwoordelijk is voor de veiligheid. Zeker als het wat later en gezelliger wordt, zorg dat iemand alert blijft. Diegene kan de kinderen of huisdieren op een veilige afstand houden, zorgen dat mensen met loshangende kleding uit de buurt blijven en natuurlijk opletten dat het vlees niet aanbrand.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht

Reageren is niet (meer) mogelijk. Heb je een vraag of opmerking, gebruik dan het contactformulier.

Om te reageren op dit bericht dient u het gebruik van cookies toe te staan. Deze website gebruikt cookies om de website te laten functioneren, uw ervaring te optimaliseren en het gebruik van social media mogelijk te maken. Bekijk ons 'Cookie- & Privacybeleid' voor meer informatie. Klik op 'akkoord' om cookies toe te staan.