Vier Halloween dit jaar thuis

Geplaatst op: 30 oktober 2020

Op feestdagen zoals bijvoorbeeld Halloween komen veel mensen samen. Dat kan zorgen voor meer kans op verspreiding van het coronavirus.

Niet langs de deuren

De regio Rotterdam-Rijnmond bevindt zich in het hoogste risiconiveau en het aantal besmettingen neemt nog steeds toe. Om die reden adviseren wij om dit jaar met Halloween (31 oktober) niet langs de deuren te gaan maar het feest thuis te vieren.

Het is juist nu extra belangrijk om ons allemaal aan de maatregelen te houden om het aantal besmettingen onder controle te krijgen. Als we nu het aantal bewegingen in straten en buurten beperken, kunnen we zo snel mogelijk weer alle feestdagen vieren zoals we dat anders ook doen.

De Veiligheidsregio raadt ouders af om met hun kind(eren) tijdens Halloween langs de deuren te lopen en samengestelde groepen van ouders en kinderen te vormen. Ouders zijn uiteraard zelf verantwoordelijk om een afweging te maken. Daarnaast staat het scholen en kinderdagverblijven natuurlijk vrij om, binnen de klas of de groep, activiteiten voor kinderen rondom Halloween en Sint-Maarten te organiseren.

Maatregelen

Als je er toch voor kiest om samen met je kind langs de deuren te gaan zorg er dan in ieder geval voor dat je je aan de maatregelen houdt:

  • Ga alleen met het eigen gezin of met een klein, vast groepje langs de deuren.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van de bewoners en van elkaar.
  • Organiseer geen activiteiten in de straat of buurt waarbij volwassenen in een groep bij elkaar komen.
  • Heb begrip voor mensen die de deur liever niet open doen.
  • Voor de kinderen: Neem alleen verpakte snoepjes en chocolaatjes aan en probeer lichamelijk contact tijdens het ontvangen van snoepjes te vermijden.
  • Voor de gevers: Geef alleen verpakte snoepjes en chocolaatjes en bied het snoep aan in een schaal/bak.

Kijk voor meer informatie ook op de speciale pagina van de rijksoverheid over feestdagen.