Opgesloten tijdens jaarwisseling

Geplaatst op: 5 januari 2017

Foto: Youtube

Twee Rotterdamse studenten hebben tijdens de jaarwisseling spannende momenten beleefd. De jongens stapten even voor 00:00 uur in de lift in hun studentencomplex aan de Coolhaven in Rotterdam.

Het apparaat bleef echter hangen tussen de begande grond en de eerste verdieping. Daardoor gingen de deuren niet meer open. De twee studenten moesten de jaarwisseling en het daarop volgende halfuur daarom noodgedwongen doorbrengen in de lift. Uiteindelijk konden ze door de brandweer worden bevrijd. Als eerste daad bedankten de jongens hun redders met de beste wensen.

“Gelukkig nieuwjaar!”

John van Delzen was die nacht bevelvoerder en had de eer de jongens als eerste de hand te schudden. “Mooi om op deze manier iemand te kunnen helpen en hem meteen het beste voor het nieuwe jaar te mogen wensen”.

De brandweerploeg van Van Delzen is de hele jaarwisseling druk geweest. “Ik heb om twaalf uur ’s nachts niet eens doorgehad dat het nieuwe jaar begonnen was. We stonden een autobrand te blussen. Vervolgens zijn we meteen doorgereden naar die jongens in de lift. Pas toen we hen bevrijd hadden drong het tot ons door: het is al na twaalven. Daarna hebben we elkaar ook als ploeg een gelukkig nieuwjaar gewenst. Die jongens waren dus ook de eersten die mij de hand schudden!”