Opening strandseizoen Hoek van Holland 2018!

Geplaatst op: 7 mei 2018

Ook dit jaar is op Hemelvaartsdag weer de opening van het strandseizoen in Hoek van Holland. Er is de hele dag entertainment bij deze feestelijke opening. Het programma loop van 10 uur in de ochtend tot 21 uur in de avond.
De RET heeft een aangepaste dienstregeling voor deze dag. Check deze hier.

Ga je met de auto? Volg dan volgende tips op.

 • Check voor vertrek de verkeersinformatie: http://www.vid.nl/VI/overzicht.
 • Zorg voor voldoende drinkwater in de auto en drink geregeld. Hou ook baby’s/kleine kinderen goed in de gaten.
 • Houd medepassagiers (kinderen en huisdieren) uit de zon door bijvoorbeeld het achter zijraam van de auto af te dekken met een zonnescherm of handdoek. Laat kinderen en dieren niet achter in de auto, ook niet voor even.
 • Motorrijders: blijf beschermende kleding dragen, ook met deze hoge temperaturen.

Bij een bezoek aan het strand

 • Natuurlijk is het belangrijk om voor de hele dag voldoende water mee te nemen.
 • Regel een polsband voor de kleine kinderen, hier kun je je telefoonnummer op schrijven, voor het geval ze je kwijtraken. Deze bandjes zijn te krijgen bij de strandpost.
 • Plassen op willekeurige plekken kost je 140 euro.
 • Ruim vuilnis op en houd het strand gezellig voor iedereen.
 • Het aanleggen van barbecues en kampvuren is vanwege brandgevaar en uit milieubescherming oogpunt niet overal toegestaan. Houd dit in de gaten.
 • Je mag niet overal op het strand en boulevard alcohol drinken, check dit bij aankomst op het strand.

Lees per strand wat de regels zijn, die zijn te vinden op internet.

Natuurbranden

Natuurbranden zijn onvoorspelbaar en zijn moeilijk te blussen. Vooral een bos- of heidebrand kan flink uit de hand lopen. Als het lange tijd droog is geweest, is de kans op een brandje groter. Het natuurbrandrisico wordt uitgedrukt in 2 kleurcodes: groen/geel betekent nauwelijks kans op natuurbrand, rood/oranje betekent een grote kans op natuurbrand. Het huidige natuurbrandrisico vind je terug op www.natuurbrandrisico.nl. Voor de regio Rotterdam-Rijnmond geldt altijd hetzelfde risico als voor de regio Zeeland.

Wat kun jij doen om brand te voorkomen.

Uiteraard moet je opletten als je stookt in een vuurkorf of als je gaat barbecueën. Maar wist je dat de onderstaande drie dingen ook erg brandgevaarlijk zijn?

 1. Parkeer niet in de grasberm

Je uitlaat is vaak nog warm (lees: loeiheet) als je parkeert. Zet je auto dus niet op het gras, want voor je het weet ontstaat er een brandje onder je auto.

 1. Laat geen glas achter

Als zonlicht rechtstreeks op een stuk glas valt, bijvoorbeeld een lege fles, dan kan het als een vergrootglas werken. De zonnestralen worden op één punt geconcentreerd en er ontstaat een schroeiplek. Neem glas dus altijd mee terug naar huis of gooi het in de glasbak.

 1. Gooi geen sigarettenpeuken weg

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar een brandende sigaret kan brand veroorzaken. Als je buiten rookt, gooi de peuk dan dus niet in de natuur (ook niet als je ‘m uittrapt) maar doof de sigaret in een asbak of in een laagje water. Gooi de peuk pas weg als-ie helemaal uit is, of neem de asbak mee naar huis.

 1. Let goed op als je gebruik maakt van een BBQ of kampvuur. Volg deze tips op.