Risicowijzer Rotterdam-Rijnmond verspreid in regio

Geplaatst op: 19 september 2017

Deze week biedt Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de brochure ‘Weet wat je moet doen in een noodsituatie’ aan bij alle gemeenten in de regio. In alle gemeentehuizen en stadskantoren is de brochure vanaf deze week gratis verkrijgbaar.

Ook in alle bejaardentehuizen in de regio wordt de brochure aangeboden. “Zelfstandig wonende ouderen vormen een risicogroep”, laat algemeen directeur Arjen Littooij weten. “Het is bovendien een groep die niet altijd beschikt over internet. Vandaar dat de informatie, die online al langere tijd beschikbaar is, nu ook op papier wordt aangeboden”. Deze aanpak is samen met de vijftien regiogemeenten overeengekomen.

In de brochure valt onder meer te lezen wat je moet doen bij een woningbrand, bij een gaslekkage of bij het vrijkomen van koolmonoxide. Ook informatie en handelingsadviezen voor grote calamiteiten staan in de gids, bijvoorbeeld wat te doen bij een grootschalige evacuatie, terrorisme of als de sirene gaat. De informatie is tevens terug te vinden op rijnmondveilig.nl.